29.4.2013

Saunatyynyt



Pian starttaa taas mökkikausi ja mökeillä vierailu-kausi. Näppärän harjoittelijan käsissä on syntynyt lisää saunatyynyjä, peflettejä ja laudeliinoja.


Tällä kertaa saunasetit ovat keväisen vaaleanpuna-valkoisia. Ja lisää on tulossa.



Saunatyynyt ovat kooltaan 20x40, pefletit 50x40 ja laudeliina 138x57cm. Kaikissa tuotteisa on söpö ripustuslenkki. Tyynyt on täytetty styrox-rakeilla ja kaikki tuotteet ovat pellavaisia ja konepestäviä.  





Saunatyynyt ovat 10€/kpl, pefletit 8€/kpl ja laudeliina 16€.
Jos mielit näitä itsellesi niin nyt nopsasti viestiä tyllinposti(a)gmail.com!

Mainiota maanantaita!

-Marja ja harjoittelijat T ja H
 


28.4.2013

Tallipihan POP UP vielä tänään!



Tänään on vielä oiva tilaisuus päästä Tallipihan Rymsteeraus POP UPiin! Nyt nokat kohti Tamperetta joka iikka!




-Marja

24.4.2013

Tallipihan Rymsteeraus POP UP



Viikonloppuna kannattaa suunnata kohti Tamperetta, sillä Tallipihalla on Rymsteeraus POP UP! Tallipihan Talli on sisustettu myymäläksi ja esillä on kaikenlaista sisustus- ja käsityötä, niin tapetteja, huonekaluja kuin TYLLinki mattoja ja koreja. Tallipihan osoite on Kuninkaankatu 4 ja POP UP-kauppa on avoinna la 27.4. klo 11-18 ja su 28.4. klo 11-16. 




TYLLiltä paikalle lehahti koko joukko raidallisia sekä yksivärisiä pyöreitä mattoja, sekä pari kudottua raitamattoa ja virkattua koria.





Rymsteeraus POP UP-tapahtumaan voit tutustua tarkemmin täällä.


Lämmintä loppuviikkoa!

-Marja

22.4.2013

Kesän eka räsymatto


Juttuhan on niin, että joka kevät puraisee räsymattokärpänen, joka saa aikaan innon kutoa räsymattoja. Siis joka kevät. Joskus riittää, että saa kudottua yhden, toisinaan täytyy päästä kutomaan useampi. Tämän kevään ensimmäinen on nyt kudottu, ja seuraavaa jo tekis mieli.


Nyt kudottu matto on sini- ja turkoosisävyinen, raidallinen ja siitä voi vielä tunnistaa tutut pussilakanat ja yöpaidanhousut.


 Nelijalka-assarit olivat heti valmiita valokuvailuun (=valokuvaamisen häiriköintiin), kuinkas muutenkaan.


Kuinkas teidän käy, syntyykö kangaspuissa räsymattoja?

-Marja

21.4.2013

Kesän eka sunnuntai.



Nyt kyllä tekis mieli julistaa jo kesä alkaneeksi, sen verran on populaa, lintua, polkupyörää ja pörriäistä liikenteessä. Tätä on odotettu!




Vedet on auki ja kaislalauttoja seilaa lokkien ja sorsien seassa.

 Eka kanoottikin on bongattu, mutta laiturit ovat vielä tyhjillään.


 Ja alunperin vaaleanpunainen esikko on kokenut sekin muodonmuutoksen.

Nauttikaahan auringosta!

-Marja

18.4.2013

Raitamattoja



Tällä viikolla on syntynyt taas lisää keväisiä raitamattoja, tällä kertaa vähän pienenpänä. Nämäkin matot ovat puuvillaisia, ja ne kulkevat näppärästi uusiin koteihinsa postitse.



Turkoosi-minttu-luonnonvalkoinen-harmaa raitamatto, halkaisija n 75cm


Raitamattoja voidaan tehdä myös sinun toiveittesi mukaan, eri väreillä tai eri koossa. Ota yhteyttä tyllinposti(a)gmail.com.

Vaaleanpunainen-roosa-luonnonvalkoinen-harmaa raitamatto, halkaisija n 75cm


Nämä matot ovat matkalla Tampereelle Tallipihan POP UP-tapahtumaan ensi viikolla, joten jos mielit näistä jonkin omaksesi jo nyt, niin pidähän kiirettä!

Lime-tummanharmaa-luonnonvalkoinen-harmaa raitamatto, halkaisija n 75cm


  Ja Assari2 olisi tietysti halunnut osallistua taas tähänkin kuvausprojektiin, mutta tyytyi lopulta seuraamaan vähän sivummalta..


 Ensi viikolla työhuoneella hääräämässä Tiia- ja Henna-assarit, jipii!
Nauttikaahan loppuviikosta!

-Marja

Pssst. Rymsteeraus POP-UP:iin ja sen tuotteisiin voit tutustua täällä!

17.4.2013

Kevättä ulkona.. ja sisällä

 
Ulkona on näyttänyt lähipäivinä melkein aina tältä..


..ja sisällä tältä!!


Koivunoksia on huijattu luulemaan keliä keväisemmäksi. Ne kasvattavat heleän vihreitä lehtiään vauhdilla. Ei kyllä millään malttais enää odottaa, että sama tapahtuisi ulkona..!!


Ja mitä muuta keväällä tapahtuu? No tietysti kaivetaan polkupyörät talviteloilta ja viritetään menopelit kesäkuntoon. (Ja sen voi teettää myös täällä, jos ei ite taivu moiseen!)


Työhuoneella keväkelit ovat saaneet aikaan ihan uusia mattokokeiluja. Joko arvaatte tämän "räsymaton" materiaalit?

-Marja

15.4.2013

Harmaa käytävämatto



Viime viikolla vietettiin Taidon ja käsityön viikkoa, jota mm käsityöläiset juhlivat monenlaisin tempauksin ympäri maata. TYLLin työhuoneella oli avoimet ovet sekä monenlaista tarjousta. Kiitos kaikille työhuoneella, blogissa ja facebook-sivuilla käyneille! Ja tervetuloa toistekin!


Tämä tilausmatto syntyi myös viimeviikolla. Tällä on kokoa noin 70x120cm ja se on kudottu puuvillatrikoosta ja juutista. Maton päissä on päärmeet.





Ja vaikka säätiedotukset povaa (mattoon sopivasti, tietty!) pelkkää harmaata plussakeliä lähipäiville, niin ei anneta sen häiritä. Sulavatpahan loppulumet ainakin nopeammin!

Pirteämpää uutta viikkoa!

-Marja



11.4.2013

Kuteita, alleja ja tarjouksia



 Tällä viikolla vietetään Taidon ja käsityön viikkoa ja TYLLillä on työhuone täynnä tarjouksia.




Kerityt värilliset ja luonnonvalkoiset kuteet myydään 6€/kg (norm 7,5-8,00€/kg).




Ja vyyhdityt trikookuteet myydään hintaan 5€/kg (norm 6€/kg). Nyt virkkuukoukku kauniiseen käteen ja virkkailemaan!




 Ja löytyy täältä valmiitakin mattoja! Esimerkiksi luonnonvalkoinen ja mintunvihreä Alli, joiden halkaisijat 65 ja 60 cm.



Tai pinkkejä ja tummanharmaita Alleja, molempia useampaa kokoa.



Tai mitenkäs teidän kotiin sopisi tämä luonnonvalkoinen Alli, jonka halkaisija on 160cm?



Tai vähän pienempi, halkaisijaltaan 120cm Alli?




 Tai jos sittenkin kaipaisit enemmän väriä, niin esimerkiksi pyöreitä raitamattoja löytyy lilana, vaaleanpunaisena, vihreänä ja musta-vihreänä. Maton tilaajalle virkattu kori kaupan päälle koko loppuviikon ajan.



  Tai! Jos sittenkin tekisi mieli vaikka tarjotinta keittiön piristykseksi? Nämä tarjottimet on tehty TYLLin omista, käsinpainetuista kankaista. Useita kuoseja jäljellä.


 Tai jos kevätvaatetus kaipaa pientä piristystä niin pleksiset koira-korut ovat aina ajankohtaisia! Ja nyt jos sellaisen tilaa itselleen saa koirakaverille lelun kaupan päälle koko loppuviikon ajan. Ei pöllömpää.

Kysy lisää ja tilaa omasi tyllinposti(a)gmail.com. Tai poikkea työhuoneella! Tänään ollaan paikalla klo 18 saakka, huomenna perjantaina 11-18 ja lauantaina 10-14. Tervetuloa!

-Marja ja Harjoittelija-Tiia